June 21, 2024

Болеста на Исидора Бјелица била подмолна и писателката водела долга и исцрпувачка битка со неа, во која, за жал, не победила. Таа почина на 5 август 2020 година, на 53-годишна возраст, како последица на раk.

Непосредно пред нејзината смрт, додека се воделе тешките битки за здравјето, покојната Исидора открила што сметала дека е причина за нејзината болест и кажала зошто мислела дека е болна.

Не јадев колбаси или сланина, не пушев цигари и не пиев алкохол… Тагата е најканцерогена, ја имав во галони – открила писателката пред нејзината смрт.

Патот по кој се обидуваше да се опорави беше трнлив, а таа беше без пари , поради што беше принудена да продаде 3.000 примероци од ретки книги за да се лекува во странство.

Раkот е најлошиот спонзор, троши нон стоп. Живееме во страшно време, кога немаш пари за лекување: умираш. Бев на работ да умрам во тишина, не признавајќи дека по две ипол години немам повеќе пари за лекување, но тогаш сфатив дека немам право на тоа поради децата – изјавила Исидора, пренесуваат локалните медиуми. , која се лекувала во Швајцарија.

Да потсетиме, во 2012 година на Исидора и беше дијагностициран рак, поради што и беа извадени и јајниците, и матката. Таа била во кревка здравствена состојба, а била принудена да работи, поради што болеста неколку пати се враќала.

Да потсетиме, 20-годишната Вила Пајкиќ го прослави својот роденден во луксузен белградски ресторан со татко и и брат и очигледна тага што нејзината мајка, покојната писателка Исидора Бјелица, не е со неа.

Самовилата која не само физички, туку и карактерно е копија на мајка си, со насмевка на лицето и слика на мајка си во мислите влезе во дваесетите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *