June 25, 2024

Никогаш немав лоши односи со свекрва ми, но тоа беше само нејзина заслуга – сигурна сум во тоа.

Во брак сум повеќе од 20 години и ова се фразите што често сум ги слушнала како свекрва ми ги кажува на својот син, мојот сопруг:
“Сине, запомни, јас сум твојата мајка и те сакам! Целата моја опсесија со тебе произлегува од таа љубов.”
„Не сакам да ви се јавувам на секое, не сакам да дојдам ненадејно, но секогаш сум тука секогаш кога ви треба мојата помош“.
“Никогаш не ми се јавувај после 22 часот. Ако имаш проблем, разговарај со сопругата. Тоа е нејзино време, а не мое!”

„Никогаш не кревајте глас освен ако нечиј живот зависи од тоа“.
„Никогаш не очекувај жена ти да се однесува со тебе како кон свое дете. Тоа никогаш нема да се случи, таа не те родила.
“Секогаш пери ги чорапите. Освен тебе само машината за перење може да го направи тоа за тебе.”
„Никогаш не и кажувај на жена ти: „Но, мама го направи тоа подобро“ или „Мама секогаш…““

Заборавете на реченицата засекогаш: „Мама готвеше подобро“.
“Никогаш не ми се жали за твојата сопруга. Сам си ја избрал!”
“Никогаш не кажувај и на жена ти за девојки од минатите врски. Ако ве праша, кажете дека целосно сте ги заборавиле!”
“Секогаш фалете ја нејзината фризура, дури и ако не ви се допаѓа. Запомнете дека тоа е коса, брзо расте!”
„Никогаш не кажувај и на жената за кавги кои се случиле во семејството кога си бил дете.

“Ако се разболам и одам во болница – посетувајте ме еднаш неделно. Но, ако вашата жена се разболи, оди во болница кај неа секој ден!”
„Сега главната жена во твојот живот е твојата сопруга.

Ако жената те замоли да и купите нешто (на пример: велосипед за вежбање, бунда, часовник, накит) секогаш нека те праша уште два пати.Првиот пат ќе предложи, вториот пат кога ќе те праша размисли
ува за тоа, но ако таа те прашува по трет пат, тоа значи дека навистина и треба предметот. Меѓутоа, ако јас те замолам да ми купиш нешто, купи го веднаш. Биди сигурен дека сум размислила 333 пати пред да те прашам.
“Никогаш не кажувај ништо лошо за родителите на жена ти. Тие ја родиле, а тивие ја избра за себе!”

(СТИЛ.КУРИР.РС)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *