April 16, 2024

Дури и ако таа сè уште го сака својот партнер и се однесува со него со нежност, гневот ја спречува искрено да го цени. Наместо да се радува на грижата на нејзиниот сопруг, жената има тенденција да се фокусира на тоа колку работи и колку малку ја ценат за тоа.

Кога жената замерува. Кога жената е незадоволна, не може да биде принудена на љубов. Можеби се однесува како да е полна со љубов, но нејзиното срце е затворено. И кога срцето на жената е затворено, таа почнува да се жали, а во тие ситуации мажот секогаш губи.

Ако таа добие шеесет поени за нејзините добри дела, а тој дваесет за неговите заслуги, жената ќе ги одземе тие дваесет од своите шеесет и ќе добие нов резултат со кој нема да биде задоволна. Затоа што таа верува дека тоа што нејзиниот маж е добар е исклучиво нејзина заслуга.

Жената тогаш чувствува дека не ја препознале по напорната работа, па добива напад на љубомора.
Со текот на годините, може да се претвори во хроничен гнев. Во оваа фаза, жената верува дека се омажила за погрешна личност и размислува за развод.

Нема сомнеж: оваа жена не добила се што и било потребно од бракот, но тоа не значи дека не може да го добие она што и треба. А другиот исто така не го дава она што жената го сака.

Што добивате од врската или бракот не зависи толку од партнерот туку од односот со него.
Жените кои размислуваат за развод обично велат: „Давам, давам и не добивам ништо за возврат!“

За да го решите овој проблем, треба да разберете дека сте имале напад на гнев и незадоволство. Потоа, наместо да го напаѓате сопругот, мора да научите да давате на друг начин. Тогаш жената престанува да се занимава со надеж дека сопругот ќе ја забележи нејзината незаинтересираност.

Ако жената е незадоволна , тоа значи дека е време да направи нешто за себе. Кога жената дава премногу, таа секогаш добива малку.

Знаејќи го сето горенаведено, жената конечно може да си дозволи да не се жртвува за доброто на партнерот, туку да го прави она што го сака. Наместо да очекува нејзиниот партнер да биде среќен, таа мора да се направи себеси среќна.

Да му дадете на партнерот апсолутно сè што имате, а потоа да чекате тој целосно да ги задоволи вашите потреби е нездрава тенденција.

Најдобрата опција е да им дадете искрена љубов на сопругот и децата и да не очекувате ништо за возврат . Ваквите односи носат многу повеќе задоволство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *