June 25, 2024

Благодарение на модерната технологија, некои деца кои се родени глуви можат да користат слушни помагала. Така беше и со Луиз Густаво, момче од Бразил.

Иако е роден глув, по операцијата во која му ставиле имплант во увото, за прв пат можел да слушне. За жал, имплантот престанал да работи со текот на времето и неговото семејство не можело да си дозволи да го поправи или замени.

Кога луѓето околу нив слушнале за тоа, собрале пари за да му помогнат на неговото семејство да му даде нова шанса на Луиз да слушне. Неговиот татко го снимил моментот кога Луиз повторно можела да ги слушне членовите на своето семејство.

За момент се насмеа додека повторно слушна, а потоа веќе не можеше да ги контролира емоциите и се расплака.
Видеото е објавено на интернет и е прегледано над 8 милиони пати, а можете да го погледнете во прилог.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *