July 23, 2024

Негативната енергија може да дојде од луѓе од вашето опкружување , се пренесува преку информации и вести, околности… Негативно влијае на вашиот живот, ве исцрпува, ве нервира и создава се повеќе негативност и лошо влијае на вашето здравје и среќа.

Можеме самите да создадеме негативна енергија кога се фокусираме исклучиво на негативни работи, создаваме неповолни проекции на нашиот живот во нашите мисли. Меѓутоа, лошата енергија најчесто ни ја пренесуваат други луѓе. Сигурно некогаш сте се почувствувале исцрпени, уморни, нерасположени откако ќе разговарате со некого, немате повеќе енергија – негативноста секогаш се чувствува!

Еве 5 знаци кои непогрешливо покажуваат дека некој ви пренел негативна енергија:

Постојано се жалите – Жалењето станува навика и во секој разговор зборувате колку нешто ви е лошо, се жалите на животот, луѓето, околностите… Преку жалењето сакате да ја исфрлите својата негативна енергија и да ја пренесете на другите, потсвесно, а всушност правиш тоа само да се насели во тебе.

Ги критикувате ги другите луѓе – Ако почнете премногу да ги критикувате другите луѓе, се обидувате да обвинувате некој друг за вашата непријатност и да се чувствувате подобро поради нив. Иако се чини дека критикувањето на другите ви помага , тоа е само токсична навика која привлекува уште повеќе негативност.

Постојано сте под стрес – Ова особено негативно се одразува на вашето здравје. Стресот може да го уништи хормоналниот баланс на вашето тело, да го ослаби имунолошкиот систем и да го наруши лачењето на хормоните на среќа и задоволство. Негативната енергија која се изразува преку гнев може негативно да влијае на здравјето на срцето и дигестивниот систем.

Несоница – Негативната енергија често се поврзува со лошиот квалитет на сон. Комбинацијата на негативни мисли и несоницата лошо влијае на физичкото и психичкото здравје.

Постојат 3 докажани начини како да се ослободите од негативната енергија и да се заштитите од нејзините лоши ефекти:

Држете се настрана од негативните луѓе – Време е да ја преиспитате вашата околина и да размислите кои се луѓето кои прават да се чувствувате лошо. Заслужувате да влезете опкружени со позитивни луѓе кои ви даваат љубов, поддршка, можете да им верувате. Ваквите врски се штит од секаква негативна енергија.

Работете на себе – со менување на вашите навики, можете значително да се заштитите од негативна енергија . Вежбајте редовно, хранете се здраво, поминувајте повеќе време во природа… Сето ова може да помогне да го исчистите вашето тело и ум од негативните вибрации. Многумина препорачуваат медитација, прошетки и вежби за подигање на свеста… Работете на себе секој ден!

Направете го вашиот простор позитивен – Ослободете се од се што е негативно, ве потсетува на лоши работи и зрачи со лоша енергија. зачувајте се што ви носи среќа, искористете го и не го натрупувајте просторот. Отворениот и уреден простор е извор на убава енергија!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *