July 21, 2024

Писателот, психологот и педагог Дејл Карнеги размислувал и живеел по принципот „нема лоши луѓе на светот“. Има само непријатни околности кои лесно можат да се променат.
Само променете го вашиот став кон нив. Затоа поради непријатни околности не треба да се расипува животот и расположението на околината, пишува uspesnazena.com .

Тој, исто така, разви сопствена концепција за безконфликтна и успешна врска. Имаше многу поддржувачи на неговата теорија, но и оние кои беа против. Сепак, никој не остана рамнодушен, и корисно е да ги слушате неговите совети:
Секој маж е будала барем пет минути дневно. Вистинската мудрост се сведува на тоа да не се надмине овој временски рок.
Ако судбината ви даде лимон, направете лимонада од него.
Научете да се ставате на местото на другиот и да разберете што му треба него,не на вас. Цел свет ќе биде со кој ќе успее да го направи тоа.

Бидете зафатени. Тоа е најевтиниот лек во светот и еден од најефективните.
Ако сакате да промените некого, почнете од себе. Тоа е покорисно и побезбедно.
Замислете ги најлошите последици што може да ги предизвика вашата постапка, однапред помирете се со нив и потоа дејствувајте!
Насмевката не чини ништо и вреди многу.
Многумина се јавуваат на лекар кога им треба публика.

Луѓето не се заинтересирани за мене или за тебе. Наутро, напладне и навечер се занимаваат само со себе.
Кога човек ќе започне војна против себе, тој веќе вреди нешто.
Јасно е дека вашиот сопруг има недостатоци, но дека светецот никогаш не би се оженил со вас.
Запомнете дека името на човекот е најслаткиот и најважниот звук на планетата за него на кој било јазик.

Тајната на нашата несреќа е во тоа што имаме премногу слободно време да размислуваме дали сме среќни или не.
За мудриот човек секој ден започнува нов живот.
Не утре. Денот на спасението на човекот е денес.
Не плашете се од непријателите кои ве напаѓаат. Се плашите од пријатели кои ви ласкаат.
Стравот постои само во вашиот ум, никаде на друго место.

Силната желба да научиш нешто е веќе 50% успех.
Однесувајте се како да сте среќни и ќе станете посреќни.
Има само еден начин на овој свет да заработиш љубов – да престанеш да ја бараш и да почнеш да ја даваш без да очекуваш благодарност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *