May 13, 2024

Ако сакате растенија и се занимавате со нив, ова е идеална замена за ѓубриво.
Супер трикот кој ќе го замени ѓубривото е многу евтин и достапен, а секоја куќа ги има овие две намирници.

Ако сакате вашите цвеќиња , растенија или зеленчук да растат што е можно поскоро, користете го овој едноставен метод кој не содржи никакви хемикалии.

Се што ви треба се јајце и банана , а постапката е многу едноставна.
Имено, на интернет кружи видео од експеримент со јајце и банана кои „вродиле со плод“.

Како што можете да видите, потребно е прво да се ископа дупка во земјата, да се стави јајце и банана во неа и да се наполни до половина со земја, а потоа да се спушти растението.

Јајцето и бананата служат како ѓубриво со ослободување на нивните хранливи материи, кои растението потоа ги зема директно преку своите корени. Бананата треба да биде зелена или незрела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *