May 16, 2024

Тиктокер снимил застрашувачки предмет што го нашол во стара куќа, но некои не му веруваат.
Човек кој се потпишува како „geebeetv“ на TikTok во неколку кратки видеа објави како напредува реновирањето на стара куќа од 1920-тите, при што пронашле голем број чудни предмети.

Најмногу внимание на придружниците привлече морничавата кутија за која недостасуваше клучот. На него пишувало „peidiwch ar ryddhau“, што на стар велшки значи „не отворај“. Покрај тоа, дрвената кутија е украсена со пентаграм.

Една недела подоцна, клучот беше пронајден. Во аголот, при реновирањето, забележал старо огледало кое се нишало додека одел по подот. Човекот од љубопитност го скршил стаклото зад кое го нашол клучот од дрвената кутија.

Љубопитноста и кај него и кај неговите сопатници била се поголема, па ја отворил кутијата во која го нашол изгорениот дел од чинијата за „повикување духови“ и еден приврзок. Покрај тоа, некој оставил прамен коса и уште еден клуч во кутијата.

Клиповите предизвикаа бројни коментари, а многумина напишаа дека ова е буквално вовед во хорор филм. Трите снимки ги погледнале повеќе од 70 милиони луѓе, а многумина од нив тврдат дека се било исценето, додека други се ужаснати.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *