July 13, 2024

Забавете само 5 минути и одвојте време за оваа вежба. Тоа целосно ќе ви го промени животот!
Тешко е да се одвои време за утринско вежбање, особено кога имаме многу зафатен и зафатен распоред на деловни и семејни обврски. Како изгледа вашето утро? Туш? Кафе? Доручекот? Тогаш брзаш на работа?

Забавете само 5 минути и одвојте време за оваа вежба. Тоа целосно ќе ви го промени животот.

Вежбата се нарекува поздрав на сонцето или Сурија Намаскара. Тоа е 5-минутна утринска јога рутина која ќе ви помогне да се справите со вашиот ден како ништо друго. И не само тоа, туку многу лесно се прави. Секој може да го направи тоа.

Ќе се уверите дека вежбата е многу едноставна кога ќе го погледнете видеото подолу!
Предности Поздрав до Сонцето.Го обновува нервниот систем.
Го зајакнува имунолошкиот систем.Го промовира здравјето на белите дробови.Го стимулира дигестивниот систем.

Ги намалува телесните масти.Ја подобрува функцијата на бубрезите.
Поттикнува правилно држење на телото.Тоа го чисти вашиот ум од измешани мисли.

Ја центрира вашата енергија.
Совршено ве подготвува за претстојниот ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *