April 10, 2024

Одговорете на прашањата од психотестот и дознајте каква боја е вашата душа – црвена, сина или жолта
Без разлика дали знаеме или не, што сакаме и посакуваме , начинот на кој реагираме во одредени ситуации, кон што брзаме и од што бегаме, кажуваат многу за нас, без да кажеме ниту збор.

Освен нашата надворешност и она што е видливо за секого, се верува дека постои тоа внатрешно, исконско битие, а тоа е душата. Може да има различни бои, во зависност од вашиот карактер, а вие го решавате тестот и дознавате дали вашата душа е жолта, сина или црвена и што значи тоа.

Што правите за време на викендите? A Читам книги и гледам документарни филмови, B Шетам во природа, C Што сакам во тој момент
На кое митско место би сакале да одите? А подземјето, Б Смарагд замок, C Шума на самовили

Стара дама се обидува да ја премине улицата. Што ќе правиш? A ќе се насмевнам и ќе ја прашам дали и треба помош. Старите се стварно фини… B ќе гледам колку време треба да помине C Не би се мешал, можеби ќе ми направи проблем или ќе започне досадна приказна

Гледате изгубено куче на улица, што ќе правите? A Ќе го замолам семејството да го земе, B Го сликам и го споделувам на социјалните мрежи за да го најдам сопственикот, C Можеби е напуштен, не би го допрел

Кои книги најмногу сакаш да ги читаш? A Возбудливи трилери и авантуристички романи, B Нешто, немам посебни преференции, C Нешто информативно и едукативно

Вашето омилено животно е… А хрчак,B Делфин, C Куче
Вашиот омилен десерт е… А овошје, B Чоколадна торта, C Kремпита

Повеќето одговори под А. Вашата душа е жолта . Жолтата е бојата на сонцето, таа е поврзана со радост, среќа, разбирање, енергија. За среќа, тоа си ти. Тоа е најсреќната боја од сите. Со нетрпение очекувате да им помогнете на другите , а тоа е вашата мисија. Често им го разубавувате денот на другите, дури и на оние кои не ви се толку драги. Сепак, бидете внимателни, бидејќи одењето по облаци може да ви се врати на лош начин.

Повеќето одговори под Б Твојата душа е сина ! Тоа е поврзано со елеганција, моќ, мистицизам, тајни, мир. Иако многумина го сметаат за ладно, тој на некој начин е симбол на убавината. Среќни сте што сте сами и уживате во тоа . Останувате на страна, но знаете како да помогнете кога е потребно. Секогаш се издвојувате од толпата.

Повеќето одговори под C Твојата душа е црвена ! Црвената е боја на огнот и крвта, па се поврзува со сила, моќ, борба, решителност, страст, љубов… Вие сте жив оган . Топло и пријателски реагирате, но само кога убаво ве третираат. Но, ако некој се обиде да ве измами, нека очекува пожар!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *