June 22, 2024

Можете да ги толкувате бројките во вашиот датум на раѓање на многу начини. И ако верувате во нумерологија , тогаш секој број има посебно значење.

Дури и ако сте скептик, ова е добар начин да се забавувате. Нумеролозите тврдат дека неколку бројки од датумот на раѓање, носат среќа .

ЧЕТИРИ, (4) Одговорни, совесни, сериозни, доверливи луѓе кои не се плашат од тешки задачи и прават се за да ги решат безбедно. Луѓето често од нив бараат совет и помош, а тие не остануваат нечуени. Луѓето со овој број имаат брилијантна деловна репутација. Со својата работа тие се способни да заработат солидно богатство.
Се чини дека нема ништо што не можат да направат. Многу четворки успеваат. Овие луѓе се трезвени за секој неуспех, доживувајќи го неуспехот како неизбежен дел од животното искуство.

Тие знаат како да ги извлечат вистинските заклучоци од сопствените грешки и подоцна да имаат корист. Згора на тоа, сите тешкотии и пречки на патот само предизвикуваат возбуда кај нив и ги принудуваат да го постигнат она што го сакаат, без да штедат напор.

СЕДУМ, (7) Бројот на мудроста и разумот, кој често преовладува над чувствата. Не случајно луѓето родени „среќни“ на седмото место се навистина секогаш среќни. Обожаваат да читаат, подготвени се постојано да учат нешто ново и да го поврзат животот со интелектуалната активност. Тие имаат силен потенцијал во науката и пронајдокот.
Љубители на осаменоста, перфекционисти. Нивните негативни особини се тајност, страст за дебата, сарказам, склоност кон изолација, тврдоглавост, раздразливост.

ЕДИНАЕСЕТ,(11) Ниту еден друг број нема толку силна енергетска компонента како бројот единаесет. Од детството, тие сами го избираат патот на внатрешен развој и добротворност. Материјалните вредности се последното нешто за што се грижат, пред се се грижат за својата душа. Таквите луѓе се свесни за моќта на зборовите, па внимателно одмеруваат се што ќе кажат и никогаш не даваат празен совет и препораки. Навистина, вреди да се слуша внимателно нивното мислење – можете да бидете сигурни дека тие веќе ги процениле сите можни последици од донесувањето на таква одлука. Нивниот внатрешен глас и интуиција се зајакнати и ги водат низ животот.

ПЕТТНАЕСЕТ (15) Под овој број се раѓаат пронаоѓачи и сонувачи. Тие по природа имаат многу таленти: од технички до поетски, од кои многу може успешно да се применат во професијата. Сепак, често им недостасува трпение и внатрешна дисциплина да ги решат најтешките задачи. Не се навикнати отворено да го изразуваат своето незадоволство, претпочитаат да молчат.

Тие се исклучително чувствителни и многу болно реагираат на најмала критика. Претставниците на ова прашање имаат високо развиена емпатија и сочувство – тие ја чувствуваат болката на друга личност многу почувствителна од повеќето, тешко им е да се помират со ситуацијата на угнетување на слабите или беспомошните.

ДВАЕСЕТ И ЕДЕН (21) Оние чиј роденден паѓа на 21-ви се среќни луѓе. Секој ден се благодарни за животот и секој сегашен момент. Бројот 21 ја симболизира нивната прозлична природа. Фокусирани се на успехот и материјалната страна, но знаат и да сакаат. Тие се големи економисти, банкари, финансиери. Ним треба да им се довери целосното управување со семејниот буџет. Имаат силна сексуална енергија, а мана им е импулсивноста.

ТРИЕСЕТ И ЕДЕН (31)Број на намерни и независни луѓе. Не пропуштаат ниту една можност што им ја дава животот. Посебен индивидуален стил и креативност може да се следат во сè што прават. Што и да преземат ќе биде доведено до совршенство. Оваа особина им помага да освојат висока позиција во општеството. Одлични организатори на најхрабрите проекти.

Тие не сакаат да чекорат по добро изгазени патеки, туку секогаш бараат нови патеки и насоки. Тие ја ценат стабилноста и лојалноста. Не обидувајте се да ги измамите – засекогаш ќе ја изгубите нивната доверба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *