May 17, 2024

Погледнете како горилата реагира на човекот кој ја одгледал, после 5 години од нејзиното враќање во дивината..

Демијан и Квиби покажаа дека пријателството не познава граници. Човекот и горилата, и нивното обединување по пет години, ќе ве трогне.
Дамијан Аспинал и неговиот пријател Квиби се вистински пример за тоа како искреното пријателство никогаш не се заборава.

Горилата Квиби била донесена како младенче во резервато во Англија, каде го пречекал Дамјан, кој се грижел и се играл со него во текот на првите пет години од неговиот живот.

И тогаш дошол моментот на разделба. Квиби требал да се врати во пустината, во африканските шуми во Габон.
По некое време, Дамијан дошол да го посети својот пријател. Квиби прв го погледнал, внимателно допирајќи го со огромните тупаници, како да сакаше да биде целосно убеден дека тоа е навистина тој.

Го прегрна и го запозна со неговото семејство, а потоа тие споделија оброк.
Моментот на разделба повторно дојде и Квиби беше толку тажен. Цврсто го прегрна Дамијан и едвај го пушти да замине, а потоа долго време го следеше покрај реката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *