June 21, 2024

Шеќерот и солта не се многу популарна комбинација, но во овој случај ќе се изненадите. Со консумирање на овие состојки ќе имате мирен сон, живот без главоболки и подобар имунитет.

Покрај тоа, оваа комбинација ќе го зголеми нивото на серотонин, што ќе придонесе за изразен антистрес ефект. Пробајте го следниот рецепт.

Ви треба: 1 лажичка морска сол, 5 лажички кафеав шеќер
Односот помеѓу сол и шеќер секогаш треба да биде 1:5. Измешајте ги состојките и ставете ги во стерилизирана стаклена тегла.

Употреба: Пред спиење земете мала количина од смесата и ставете ја под јазикот. Постепено ќе се стопи во устата.Натриумот од солта им овозможува на клетките правилно да дишат и го поттикнува производството на енергија. Во меѓувреме, гликозата од шеќерот делува како сигурен енергетски додаток за клетките.

Покрај тоа, и двете од овие состојки се моќни алатки во борбата против стресот, кој го нарушува балансот на метаболизмот и спречува релаксација во текот на ноќта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *