June 25, 2024

Колин Симен, 79-годишен пензионер од Велика Британија, пред неколку години стана интернет сензација .

Тој всушност откри неверојатен трик за лекување мигрена, но не сме сигурни дека сите седумдесетгодишници би го прифатиле овој предизвик.

Колин Симен боледува од мигрена околу 50 години, а како што се наближуваше неговиот 30-ти роденден, главоболките станаа секојдневни.

“Болката беше страшна, сите бои светкаа пред моите очи, болката ќе беше толку голема што понекогаш не гледав ништо. Жена ми еднаш ме најде со штипки закачени на моето лице! Ме разбра, знаеше дека ќе направам било што само за да ја смири болката.”

„Да не беа силните аналгетици, мислам дека ќе се саmоубиев, но имав и доволно лекови. Ги пиев речиси 40 години, а потоа слушнав од пријател дека мигрената може да се излечи со пирсинг на увото. откри Колин. Тој исто така се обидел да ја ублажи болката и со инјекции кои се инјектираат во пределот околу очите, но болката само се влошувала.

Решен да го испроба овој алтернативен начин на „лекување“, тој оценил дека по толку години користење на лекарства нема што да загуби. Така Колин отиде и му ја прободе рскавицата на увото.

„Не знам дали можеш да поверуваш, но се чувствувам како поинаква личност! Прекрасно е чувството кога ќе се вратам дома и не морам да размислувам за земање лекови!“, вели Колин, додавајќи дека не не знам колку долго ќе трае „одморот“ од мигрена.

Многу лекари веруваат дека нема докази дека пробивањето на ‘рскавицата на увото може да ја елиминира мигрената, додека поддржувачите на алтернативната медицина тврдат дека овој метод може да биде феноменално средство за борба против мигрената, бидејќи делува како акупунктура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *