June 23, 2024

КОМШИВКАТА МИ ГО ОТКРИ ОВОЈ ТРИК ЗА МЕНЕ: Мојата облека сега е чисто бела и мириса свежо..

Сигурно нема ништо полошо од дамки од вино или храна на вашата бела кошула. За да бидат работите уште полоши, тешко е да се ослободите од овие дамки дури и со најскапите производи.

Значи, што можете да направите за тоа?
Денес ќе ви покажеме неколку едноставни трикови кои лесно ќе ги исчистат дамките и ќе ви ја направат облеката повторно бисерно бела.

Ниту еден агент за купување кој е полн со хемикалии не е толку ефикасен против дамки, а тие се и скапи. Но, не грижете се повеќе, подолу ќе ви покажеме трикови со кои едноставно и ефикасно ќе ја исчистите облеката.
Откако ќе ги испробате, нема повеќе да се грижите за дамките на вашата облека.
Само следете ги овие упатства:

Сода
Натопете ја облеката во мешавина од 4 литри вода и една чаша сода бикарбона, и за неколку минути ќе забележите како природната боја се враќа во облеката.

Оцет и лимон
Ова е уште една феноменална мешавина за дамки на облеката – само измешајте сок од лимон и оцет со детергентот и измијте ја облеката на вообичаен начин. Иако мирисот на оваа мешавина е малку посилен, таа брзо ќе ги отстрани дамките.

Аспирин
Скршете 6 аспирини и додадете ги во сад со вода, а потоа натопете ја облеката во смесата 30 минути. Измијте ги, како и обично, на крајот, и дамката ќе исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *