April 10, 2024

Видеото поради некоја причина повторно стана вирално, а луѓето масовно го споделуваат на социјалните мрежи. Погледнете го и запомнете ја таа малку комична ситуација и сами одлучете која е вистинската вистина

Неговите критичари со задоволство го дочекаа ова видео, а оние кои го сакаат уште еднаш покажаа зошто Владимир Путин е голем лидер . Беше летото 2012 година кога рускиот претседател на почетокот на неговиот трет мандат го посети островот Валам во истоимениот архипелаг на северот од езерото Ладога.

Игуменот Методиј од тамошниот манастир тогаш направи потег кој многумина го окарактеризираа како несоодветен. Тој направи гест каков што обично „цивилите“ го прават кон свештениците – го бакна Владимир Путин во раката, пти што тој што брзо ја повлече.

Отец Методиј е од Македонија и му бакна рака на Путин. Бакнувањето рака е израз на кроткост. Тој ми рече: “Јас му ја бакнав раката во знак на признание за големиот народ од малиот! Како што ја сакам руската нација, тоа беше израз на христијанската љубов кон неа како претставник на малиот словенски народ!”

Се прашувам зошто луѓето велат дека се однесувал како измамник, како ползач. Тој им се извини и на сите кои се збунети од овој потег. – изјави тогаш Михаил Шишков, портпарол на манастирот во Вала.

Сепак, критичарите потоа го префрлија акцентот на реакцијата на Владимир Путин . Велат, тој со одвратност ја повлекол раката и изгледал како да имал желба да го удри монахот.

Одбраната на рускиот претседател овој потег го објасни вака тој бил изненаден од гестот на монахот и сакал да покаже дека не е Бог и дека не треба да се бакнува во рака. Тоа беше израз на неговата скромност кон нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *