July 17, 2024

Еве пет знаци дека вашиот сопружник е среќен во бракот. Можете да додадете уште нешто на оваа листа.
Тој се чувствува препознаен и забележан. Ако вашиот сопружник забележи што правите за семејството и за него/неа, задолжително ќе го покаже го тоа.

Еден од најголемите показатели за среќен брак е тоа што брачниот другар добива признание за она што го прави и дека често слуша зборови како: „Благодарам. Навистина го ценам тоа што го правиш“. Ако сè уште се фалите пред другите и вашите деца со она што го прави вашиот сопружник, тогаш тоа е многу солиден показател за среќен брак.

Тој претпочита да поминува време со својот сопружник. Понекогаш ги одбивав повиците да поминувам време со моето семејство. Ако мажот постојано бара да биде со сопругата, тоа секако е добар знак затоа што сакате да поминувате време заедно. Ако ситуацијата е спротивна, а брачниот другар поминува многу време подалеку од партнерот, тоа е сигурен знак за предупредување дека нешто не е во ред.

И понатаму сте им привлечни. За мене, мојата сопруга со текот на годините станува се поубава и поубава. Мислам дека таа е сè уште многу привлечна и и го кажувам тоа. Можеби таа не се чувствува исто за мене, но кога вие и вашиот сопружник сте привлечени еден кон друг, тоа е голем знак за среќен брак. Иако многу од нејзината убавина ми доаѓа одвнатре, тоа не го исклучува и надворешниот изглед.

Тие се чувствуваат почитувани и ценети. Мажите се чувствуваат сакани кога ги почитуваат, а сопругите се чувствуваат сакани кога се третираат со нежност. Мажите и жените имаат различни потреби, но и двајцата треба да се чувствуваат почитувани и ценети од својот сопружник.

Однесувајте се кон вашето семејство добро. Ништо не може да создаде јаз меѓу сопружниците како што можат односите со нивните семејства. Кога мажот и жената си даваат приоритет еден на друг наместо да им даваат приоритет на родителите, тогаш во повеќето случаи ова е сигурен доказ за среќен брак. Можеби токму тоа го мислел Бог кога рекол: Затоа мажот ќе ги остави татко си и мајка си и ќе се прилепи за својата жена, и двајцата ќе бидат едно тело.

Човекот треба да ги остави родителите и да се прилепува кон сопругата, односно да го напушти своето претходно семејство и да ги исклучи од личните работи во неговото сегашно семејство и да се држи за и да биде едно со својата жена. Жената секако треба да го прави истото. Кога вашиот сопружник се однесува добро со вашите родители, би рекол дека тоа е одличен знак за среќен брак.

Заклучок, бракот е чесен и даден од Бога. Бракот бара многу работа, а од бракот ќе добиете само онолку колку што вложувате во него. Го молам Бога богато да го благослови вашиот брак и да се држите еден за друг додека смртта не ве раздели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *