June 19, 2024

Речиси и да нема жена која внимателно не ја следела серијата „ Сулејман Величествениот “. Сите ја следеа љубовта меѓу чудотворната султанка Хурем во интерпретација на Мерјам Узерли и султан Сулејман во интерпретација на Халит Ергенч .

Имаше и Бали бег , кој го игра Бурак Озџивит , но ликот кој сите го сакаа и без кој серијата немаше да го има тој шарм, секако беше Зумбул-ага , кој мајсторски го глумеше Селим Барјактари .

Луѓето најмногу ги поистоветуваат актерите со ликовите од серијата, па често им даваат карактеристики и ги набљудуваат низ призмата што ја создава сценариската приказна, вештата рака на шминкерот и костимографот.

Така е и со Зумбул , кој во реалниот живот е сè само не несмасна тема од дворот на султанот, но многу сериозен тип!
Улогата на Зумбул првично беше замислена да трае неколку епизоди, но по реакцијата на публиката за ликот на Зумбул, беше одлучено да остане до крај.

Со нетрпение ги очекувавме неговите нови заплеткувања, смеејќи се на неговата мимикрија…
Слободно можете да заборавите како ги замислувате Зумбул-ага и актерот Селим Барјактар ​​кој го глумеше!

Денес Селим не изгледа како да го паметите во познатата серија.

Освен што работи на нови проекти и нови улоги, Селим има многу исполнет живот – практикува јога, ужива во екстремни спортови и на копно и на вода, но и во дружење со пријателите и животните.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *