June 25, 2024

Михаил Литвак е еден од најпознатите руски психолози на денешницата. Светската слава ја стекна со книгата „Психолошко акидо“. Неговата мудрост е лесно да се разбере и следи, а резултатите се неизбежни.

„Дали сакате да ја промените вашата судбина? Можно е“, вели Михаил Литвак , доктор и член на Руската академија на науките. Луѓето понекогаш се наоѓаат во виор од негативни емоции и многу им е тешко да излезат од нив. Негативната средина го отежнува водење здрав и среќен живот.

За да помогне да се урне оваа бариера што стои на патот на среќниот живот, познатиот психијатар Михаил Литвак смислил пристап што го нарекува „психолошко акидо“. За вас избравме 18 правила за здрав и среќен живот:

Планирајте ги своите постапки – ако ги планирате своите постапки, среќата ќе дојде природно.
Сите луѓе имаат знаење, млади и стари. За оние кои се незрели, примената на ова знаење не е лесно, додека зрел човек го користи и го претвора во акција.

Научете како да бидете господар на сопствената судбина и живејте го животот само за себе.
Не ги отфрлајте луѓето, некои луѓе се движат побрзо, додека други одат побавно. Секој заслужува почит.
Ако сакате да бидете сонувачи и да фантазирате за нештата, треба да се фокусирате на реалниот свет. Направете ги вашите фантазии соништа што можете да ги остварите. Ова ќе ви даде силен мотив и морален поттик за борба.

Нема да можете секогаш да им угодувате на сите во исто време. Луѓето прават компромиси, затоа обидете се да гледате на тоа така.
Наместо да го поминувате времето со плитка личност за дружење, вложете го во книга. Ќе биде позабавно.

Некој кој не може да се прослави себеси, неизбежно ќе почне да ги критикува другите кога нема за што да зборува.
Идејата дека постои разлика помеѓу машката и женската логика е сама по себе нелогична. Или си мудар или не си.
Не дозволувајте другите да ве оптоваруваат со чувство на вина, особено ако тие инсистираат дека вината е исклучиво на ваша страна.

Луѓето кои се навистина среќни не се грижат за својот углед, сакаат да бидат видени во своја кожа.
Вашиот најголем непријател не е некој кој демне во сенка и чека да направите грешка. Вашиот најголем непријател сте вие ​​и справувањето со овој непријател може да биде многу тешко.

Треба да бидете над критиките и навредите, особено од злобните и љубоморните луѓе.
Ако сакате нешто, нема да се плашите да го побарате или да се борите за тоа, дури и кога не ви е дозволено.
Не можете да ја бркате среќата. Ќе ја најдете кога најмалку ја очекувате, но треба да станете најдобрата верзија од себе за да го остварите тоа.

Разговорот со пријателите е добра работа без сомнение. Но, кога разговарате со оние кои ви се непријатели, ќе научите многу нови работи. Вашите недостатоци се само дел од работите. Подобро е да ги слушате вашите непријатели отколку пријателите.

Депресијата е лоша, застрашувачка и тешка. Но, тоа е и можност да погледнете длабоко во себе. И дознавате кои се работите кои ве турнале напред.

Да се ​​биде во врска значи склучување договор. Истото важи и за местото каде што работите. Секогаш бидете лојални! Потрудете се и отворете се кон партнерот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *