June 25, 2024

Со само 27 години, оваа мајка веќе има осум деца. Во видео на Јутјуб ја снимила рутината на заспивање на децата, а видеото еkсплодира на интернет и за неколку часа станало вирално.

Подготвувањето за спиење понекогаш е комплицирано со едно дете, а замислете да имате осум. Работите понекогаш излегуваат од контрола.

Клои Данстан е мајка од Австралија и со задоволство сподели една од своите рутини пред спиење со своите придружници.

Имено, таа на 22 години имала три деца, но потоа таа и нејзиниот сопруг Рохан добиле тројки, а минатата година семејството го збогатиле со близнаци.

Родителите мораа со брзина на светлината да се прилагодат на ситуацијата и големото семејство и да научат како да функционираат хармонично. За ова е потребна неверојатна организација.
Клои на својот канал на Јутјуб редовно споделува видеа за нејзиниот турбулентен живот, а сите деца ги зачнала по природен пат.

Подготовките за легнување започнуваат околу 16:30 часот. Така, во едно видео таа откри дека нивните подготовки за легнување започнуваат уште во 16 часот и 30 минути, кога таа подготвува вечера за целото семејство.

За тоа време децата ги земаат играчките, додека помладите имаат можност да дремнат. После вечерата, нешто пред 20 часот, децата се капат и мијат заби, а потоа одат под јорганот. Најубавиот дел допрва доаѓа. Мама им чита приказни за добра ноќ.

Откако стана мајка, Клои собра повеќе од илјада книги кои се уредно наредени на полиците.
До 20 часот децата се подигнати и подготвени да спијат, а дури тогаш Клои може да седне и да ужива во времето со својот сопруг.

Иако делува стресно, Клои признава дека со текот на годините дефинитивно станува полесно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *