June 25, 2024

Владимир Путин во моментов го мрази речиси целиот свет. Иако никогаш порано не сакал да ја напаѓа Украина, на почетокот на војната тој стана веројатно најомразената личност во светот.

Интересна приказна за него раскажа американскиот милијардер Роберт Крафт. На навивачите на НФЛ им е познат како сопственик на Њу Ингланд Патриотс. Крафт изјави дека кражбата се случила за време на средбата меѓу него и Путин.

Имено, рускиот претседател се интересирал за прстенот на раката на Крафт, прстенот подарен на победниците на Суперболот.

„Не можев да кажам ништо“ Сопственикот на Патриоти рекол дека го извадил прстенот и му го покажал на Путин, а омразениот политичар го ставил во џеб и си заминал.

„Го извадив победничкиот прстен и му го покажав на Путин. Тој го зеде, го стави на раката и рече „Можам да убiјам некого со овој прстен“. Ја подадов раката, но тој веќе ја стави во џебот. Тогаш ми пријдоа тројца момци од КГБ, го опколија и си заминаа“. – изјави Крафт.

Путин подоцна тврдеше дека не се сеќава на прстенот, но Крафт сепак бил повреден од кражбата:

„Емотивно сум приврзан за тој прстен. Моето име е напишано на него. На крајот, препорачливо ми е се да изгледа како да му дадов прстен на Путин. Белата куќа ми рече да молчам за да не предизвикам инцидент поради прстенот“.

Крафт е сопственик на „Патриотс“ од 1994 година, а шест пати го има освоено Суперболот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *