June 25, 2024

Сам свој мајстор – таа изработи куќа од 12 квадратни метри

Ела Џекинс живее во куќа во Калифорнија од само 12 квадратни метри, која самата ја изградила.

– Некогаш имав многу работи, и бев опседната со облека. Кога се преселив, почувствував олеснување бидејќи можев да го понесам само тоа што ми е точно. Се чувствувам ослободена, се тоа што ми треба, е тука до мене – објаснува Џекинс.

24 годишната девојка, купила сет за склопување, и со помош на своите пријатели, ја изградила куќата на семејниот ранч. Вкупно потрошила 12.000 евра.

Во продолжение погледнете го видеото:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *