April 16, 2024

Иако се шпекулира дека мажите се измамници , жените понекогаш (добро, можеби малку почесто!) се случува да скокнат во туѓ кревет . За да не погрешите во иднина и да знаете зошто го прават тоа, еве некои од најчестите причини.

Незадоволство во кревет. Иако оваа причина е на прво место кај мажите, таа не е за жените. Сепак, тоа не значи дека не им е важно да бидат задоволни во кревет. Најчесто ќе влезат во афера доколку почувствуваат дека партнерот не им обрнува доволно внимание и дека се помалку сакани. Ако им недостига блискост и поврзаност со партнерот, тоа ќе го побараат на друго место.

Партнерот е запоставен. Ова е многу важна ставка во која мажите често се сопнуваат. Секој од нас понекогаш има лоши фази и не е секогаш во најдобро издание. Но, ако партнерот е видно напуштен, на пр. не одржува хигиена, тоа воопшто нема да им се допадне на жените, напротив, неверојатно ја одбива од партнерот.

Потрагата по совршенство. Голем број жени се впуштаат во изневерување затоа што имаат тенденција да ја идеализираат врската и секогаш бараат „нешто повеќе“, па постојано ги ловат грешките на партнерот. Незадоволството од партнерот обично произлегува од незадоволството од самиот себе.

Пријателства кои се повеќе од тоа. Жените често не знаат како да постават јасни граници на пријателството. Постои можност да завршат во кревет со пријатели на кои им се најде кога се караат со партнерот и им служат како рамо за плачење.

Недостаток на комуникација. За жената, комуникацијата е важен дел од врската. Ако може да разговара со партнерот за важни работи и ако е свесна дека тој е заинтересиран, нема да бара разбирање на друго место.

Одмазда. Повредена и измамена жена желна за одмазда ќе го измами својот партнер без размислување. Во превод, тоа ќе ја врати услугата.

ДОБРО ОТВОРИ ГИ ОЧИТЕ Еве уште неколку знаци на измама: Веќе не и е гајле каде ќе оди партнерот и кога ќе се врати Договара повеќе од вообичаено за работа – Не и е грижа дали е привлечна за партнерот Помалку е толерантна кон партнерот и не се грижи за времето кое го поминува сама со него Помалку ја интересира водењето љубов – Повеќе време поминува на работа или надвор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *