May 16, 2024

Присутните со видео камери ни малку не го вознемириле овој фантастичен мал изведувач.
Џејк Клејтон, кој има само 9 години, е изведувач каков што досега не сте виделе. Тој има способност да изведува фасцинантни подвизи на пијано и тоа стоејќи.

Кога ќе го слушнете, ќе помислите дека слушате соло изведба во концертна сала. Но, во реалноста, тој го изведува тоа соло во локална продавница – на место каде што никој не би очекувал такво нешто. А тоа што го одсвири е неверојатно!

Додека купувачите си ја вршеле работата, не очекувале да слушнат нешто такво. Може да го очекувате тоа во некој луксузен ресторан, но не за време на саботниот пазар на намирници.

Родителите на Џејк купувале додека овој мал пијанист барал со што да се забавува. Облечен во винтиџ јакна и капа, Џејк си поигра со стил.

Има причина зошто изгледа толку опуштено. Џејк оди на часови по музика од својата петта година. Него му одеше толку добро така што почна да свири на натпревари и во разни концертни сали – дури и како дел од симфониски оркестар. За човек на негова возраст може да се предвиди светла иднина.

Без разлика дали свири Моцарт, Бетовен или нешто друго достигнувањата на Џејк може да се опишат само како талент даден од Бога.

Слушајте како Џејк свири на приложеното видео. Како и многу клиенти кои се собрале околу него, нема да можете да престанете да слушате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *