April 15, 2024

“Бев совршено среќна. Имав добра работа, одлична плата, сопруг кој ме сака, пријател за кој би го дала животот и на кој би можел да се потпрам во секое време, а потоа мојот живот стана ноќна мора”. започнува приказната за жена која доживеала предавство за кое не можела ни да сонува.

Лесли беше во брак со Марк 4 години и тие беа еден од оние парови кои немаа ниту една кавга, се решаваја со договор, а никогаш немаше причина за љубомора. Меѓутоа, еден ден се појави црв на сомнеж.

Во еден разговор на кафе, пријателката на Лесли, Ел праша: „Дали забележавте дека и Марк се однесува чудно? Мислите дека има љубовница?“

Лесли се насмеа гласно: “Кој, Марк? Нема шанси!” Иако мислела така, прашањето не и давало мир. Таа ѝ спомна на својата пријателка дека можеби сепак има вистина во тоа што и го кажала. Ел и рекла да ангажира детектив и тоа ќе биде најлесниот начин да ја дознае вистината.Ангажираш професионалец и за неколку дена ќе знаеш дали замислуваш или не“

Иако сè уште беше скептична и изгледаше лудо да најми некој да го придружува нејзиниот сопруг, таа го стори тоа. “Мислев дека тоа се случува само во филмовите. Ако некој ми кажеше дека ќе му платам на детектив да душка и да го следам човекот, што го сакам, ќе му кажам дека е целосно луд. Но никогаш не кажувај никогаш”.

Само една недела подоцна, еден час откако Марк излегол од куќата, се јавил детективот и рекол дека „птицата“ е „фатена“ и дека има интересни фотографии. Чувството не беше воопшто пријатно. Му реков веднаш да дојде и за неполни 10 минути ми беше на врата. Од раката му зедов плик со фотографии и токму тогаш, во тој момент, мојот живот од корен се промени. ”

ВИСТИНАТА БОЛЕШЕ ДО КОСКА На фотографиите беше Марк и ни помалку ни повеќе Ел, нејзината најдобра пријателка. На првата фотографија го прегрна, на втората го бакна … Лесли не можеше да го контролира својот гнев и, и се јави на Ел, но таа не одговори. Половина час подоцна од неа добила порака која гласела: „А какво е чувството да го изгубиш тоа што најмногу го сакаш? Не е убаво, нели?“

Збунета, Лесли само празно зјапаше во пораката, која потоа гласеше: „Се сеќаваш ли со Алекс со кој беше? Само да знаеш колку солзи пролеав поради твојата врска. Бев заљубена во него како никој досега и ти ми ја зеде.

А работата што ја работиш јас требаше да бидам на тоа место.Животот што го живееш требаше да биде мој.Ти секогаш работеше подобро од мене,па решив да го земам она што најмногу го сакаш.

Во тој момент, Марк влета во куќата: „Нема да верувате што се случило “ . Лесли не сакаше да чуе ни збор, ги зеде работите и отиде кај родителите. По неколку дена, кога размислувала за се, му се јавила на Марк, а тој и ја кажал вистината.

Вечерта кога се направени фотографиите бил поканет од пријател и отишол во кафеана. Ел се појави таму непоканета, плачејќи му велејќи му дека во последно време не можела ништо да направи, дека е осамена и тажна. Потоа го прегрна и го бакна.

“Никогаш не сакав да имам ништо со неа. Не знам што и требаше? Мислиш ли дека некогаш би те повредил. Дојдов веднаш да ти кажам, но ти си замина без збор”.

Лесли му поверува и сфати дека никогаш не требаше да се сомнева. Тој е прекрасен човек. Она што никогаш не го сфатила е дека нејзината најдобра пријателка е всушност нејзиниот најголем непријател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *