May 22, 2024

Кога подготвувате телешко јадење, најважно е месото да не е тврдо , бидејќи тогаш тоа месо нема да може да се јаде.

Но, за да не бидете тврдоглави, треба да го подготвите „правилно“, а тоа ќе го направите доколку ги следите следните совети на искусните домаќинки:

За полесно варење на месото, можете да додадете 1 лажица оцет или сок од лимон. Исто така, пред да готвите, истријте парче телешко со сода бикарбона и оставете го преку ноќ.

Измијте го и добро сварете го следниот ден. За да биде телешкото посочно за време на печењето, треба да отстои 2 часа во оцет и вода во сооднос од 1 лажичка оцет на литар вода. Може да се намачка со сенф и да се остави половина час пред печење.

Исто така телешкиот стек ќе стане мек ако се маринира во свежо млеко 12 часа пред печењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *