April 16, 2024

Требаше да биде лет во 10 часот и имаше многу патници. Еден од патниците беше 4-месечно бебе.

Не е лесно да се грижиш за мало бебе од само неколку месеци. Особено е тешко кога патувате со бебе во друга земја. Грижата за мало дете може да доведе до непредвидливи настани, па родителите секогаш треба да бидат подготвени.

Една млада мајка се подготви многу добро. Таа и нејзиното бебе беа на многу долг лет и мајката беше загрижена дека нејзиното бебе може да ги вознемири другите патници и персоналот. Така таа сподели подароци кои ги стоплија срцата на сите.

Дејв се подготвуваше за особено долг лет од Сеул, Јужна Кореја, до Сан Франциско, Америка. Требаше да биде лет во 10 часот и имаше многу патници. Еден од патниците беше 4-месечно бебе.

Би било нормално да се очекува нервоза од бебе, но она што Дејв не го очекувал е подарок од мајката на бебето.
Тоа беше мала торбичка со корејски слатки и тампони за уши. Во исто време, имаше порака која ги стопли срцата на многумина на летот.

Пораката гласеше: „Здраво. Јас сум Junwoo и имам само 4 месеци. Денеска одам во Америка со мама и баба ми кај тетка ми. Малку сум нервозен и исплашен затоа што првпат сум во авион што значи дека би можел да плачам или да бидам гласен. Ќе се обидам да молчам, но ништо не можам да ветам. Не ме обвинувај мене. Мајка ми подготви мали подароци за тебе. Ќе добиете слатки и тампони за уши. Користете ги кога станува премногу гласно поради мене. Уживајте во летот. ти благодарам 😊”

Патниците беа навистина изненадени. Не многу луѓе би се труделе толку многу да не ги вознемируваат другите. Дејв и останатите патници беа импресионирани. А Дејв исто така беше снимател на KGO-TV во Сан Франциско.

Ги фотографираше подароци, порака и мајка која го држи своето бебе и сето тоа го сподели на Фејсбук. Објавата наиде на големо внимание, а многумина ја пофалија мајката што била толку внимателна.

Луѓето се прашуваа и дали на патниците им требаат тампони за уши. Излезе дека не биле. Бебето беше многу добро и мирно во текот на целиот лет. Таа не испушташе звук, што уште повеќе ги воодушеви.

Не е лесна задача да се направат над 200 подароци за странци. Оваа мајка навистина заслужува секоја пофалба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *