June 21, 2024

Мувлата во домот може да биде штетна за вашето здравје. Корисник на Редит ја открил својата техника за решавање на овој проблем, за што се потребни само три минути дневно.

Во Германија имаме техника наречена „Stosslüften“. Ова значи дека наместо да имате можеби еден прозорец отворен цел ден (што е огромно трошење енергија), отворете неколку прозорци низ куќата три минути , создавајќи силен провев за размена на поголемиот дел од топлиот влажен воздух внатре во куќата со студен надвор. .

Ако овој релативно сув ладен воздух влезе во куќата, тој се загрева. Како што станува потопло, може да апсорбира дел од дополнителната влага од куќата. Направете го тоа неколку пати на ден и навистина треба да видите промена – откри тој.

Мувлата произведува алергени, супстанции кои можат да предизвикаат алергиска реакција, надразнувачи, а понекогаш и отровни материи. Кога се вдишува или голта, може да предизвика непријатни симптоми.

Првично, овие отрови можеби нема да предизвикаат никаква штета на ниско ниво, но ако постојано се во воздухот, тоа почнува да предизвикува несакани ефекти, пишува The Sun, пренесува „Cruiser“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *