April 16, 2024

За посетителите тоа беше обичен ден на плажа. Но, природата подоцна им приреди спектакл што ретко може да се види.

Забавата на брановите е една од најинтересните работи. Децата, но и возрасните уживаат да ги чекаат брановите и сакаат да се фрлаат во нив во моментот кога бранот ќе им се приближи.

Оваа плажа е многу блиску до голема карпа, па на почетокот не можете да го видите отвореното море. Нема бранови, а повеќе личи на лагуна, но почекајте неколку секунди за да видите нешто неверојатно.

На плажата Playa Puerto Nuevo во Вега Баја, Порторико, локалните жители ја зазедоа оваа посебна позиција за да видат нешто многу возбудливо, но и опасно.

Зад оваа голема карпа е отворено море, а во овој момент брановите удираат во карпата и водата почнува да се излева над неа.

Интересниот дел од ова видео започнува во 0:08, а најдобриот дел доаѓа во 0:33, кога најголемиот бран удира во карпата и водата се издигнува високо во воздухот и почнува да се излева над карпата. Се чини дека овие луѓе се навикнати на овој феномен бидејќи не се исплашени и уживаат во овој момент.

Природата што ја создал Бог е навистина чудо и ова е една од многуте работи во кои човекот може да ужива. Погледнете ја и самите оваа неверојатна сцена во видеото подолу:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *