June 21, 2024

Секој простор има своја енергија, на која може да влијаат многу фактори. Можеби имало некој настан што предизвикал прилично силни или трауматични емоции или имало присутно лице кое доживувало многу негативност и стрес. Ако веднаш по напуштањето на одредена локација се чувствувате подобро, тоа може да биде знак дека нешто не ви се допаѓа во неа.
Ако се прашувате како да одредите дали просторот е полн со негативна енергија, можеби ќе ви бидат корисни следните објаснувања, пишува магазинот City.

Исцрпени сте емотивно и физички
Се разбира, секој од нас понекогаш може да биде уморен, но ако тоа чувство се повторува секогаш кога влегувате во одредена просторија и омекнувате веднаш по излегувањето, може да укаже дека во тој простор има негативен полнеж.

Имате главоболки
Посветете повеќе внимание на физичките знаци на непријатност кои се појавуваат само кога сте на одредено место. Ова, се разбира, бара контакт со вашето тело. Некои делови може да почнат да болат и често се појавуваат главоболки.
Се чувствувате анксиозно или клаустрофобично
Некои го опишуваат ова чувство како тежина, што го отежнува дишењето. Може да доживеете тешки емоции, како потреба да плачете без посебна причина или да паднете во ненадеен страв или паника.

Растенијата не успеваат
Негативната енергија влијае не само на луѓето, туку и на животните и растенијата, кои ја чувствуваат секоја негативност. Можете да обрнете внимание на вашите миленици и да гледате дали се однесуваат чудно кога ќе влезат во одредена просторија. Цветовите не успеваат во простории со ниска енергија.
Се чувствуваат непријатни мириси
Може да најдете одредени непријатни мириси во собата и нема да најдете од каде доаѓаат.

Имате потешкотии со спиењето
Ако ви е тешко да заспиете во овој простор или дури и доживувате постојани кошмари, тоа може да биде знак дека во него е присутна негативна енергија.

Доколку просторијата што ја означувате како извор на негативна енергија е дел од вашиот дом, можете да ја испушите со темјан. Ова ќе ги исфрли сите непријатни мириси, енергично ќе го исчисти просторот и ќе го исполни со попријатна енергија. Можете исто така да медитирате со цел да ја ослободите стагнантната енергија и да потиснете се што е лошо. Исчистете ги сите неред и застарени предмети. Полесно е да започнете позитивна енергија ако имате простор за неа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *