July 13, 2024

Прекрасна снимка од бебе кое за прв пат го слушна гласот на мајка си, по поставувањето на слушен апарат, на многумина им ги стопи срцата.

Тој сладок момент на камера го снимила мајката на бебето Сара Кларк. На видеото се гледа 10-месечното бебе Арло Кларк.

„Еј“, му рече Сара. Откако го слушна гласот на мајка си, Арло ја погледна и широко се насмеа.
„Здраво“, повтори Сара, а Арло беше шокиран по втор пат. Арло е делумно глув на двете уши и неодамна доби нов слушен апарат.

„Во моментот кога сфатив дека може да го слушне мојот глас, солзи ми течеа во очите“, изјави Сара. „Воопшто не очекував дека ќе може да ме слушне. Не можев да верувам дека конечно ме слуша“.

Таа мајка од Англија рече дека нејзиното бебе на почетокот изгледало шокирано, но откако почнала да зборува со неа, тој почнал да се смее и да се кикоти.

„Сега кога може да не слушне, се чувствуваме како да е целосно во нашите животи“, рече Сара.

Сигурно беше многу среќен момент за Сара и нејзиниот сопруг кога Арло првпат ги слушна нивните гласови. Благодарение на технологијата и Бога, ова семејство засекогаш ќе се трансформира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *