July 18, 2024

Овој човек кој пееше на бензинска пумпа во Луизијана е Џејмс „Бар“ Бејли. Неговиот свилен мек глас не само што ги воодушеви клиентите туку го претвори во вистинска интернет ѕвезда.

На почетокот на снимањето, касиерката побара од клиентот да отпее нешто од Кит Урбан. Човекот малку се насмеа, но се согласи да пее.

Тогаш човекот со тетоважи и маица на Ролинг Стоунс почна да ја пее „Till Summer Comes“ од Кит Урбан и сите останаа без зборови.

Муштеријата до него изгледаше целосно шокирана од гласот што излегуваше од тој човек. Џејмс Бејли, со прекар Беар, живее во Луизијана и стана многу познат по оваа снимка како пее на бензинска пумпа.

Сега луѓето на разни бензински пумпи го прашуваат да им пее. Додека ја пееше „All of Me“ доби голема поддршка од луѓето кои го слушаа.

Како што овој човек не го крие својот талент, така и ние како верници сме повикани да бидеме светлина на светот за другите да го спознаат Христос. Додека гледате снимка од овој човек како пее на бензинска пумпа, запомнете дека и вие ја имате живата сила на Исус во себе и дека можете да бидете светлина за другите.

Можеби светот не ни дава многу потенцијал, но со нашиот Бог се е можно. Можеме да бидеме гласови кои ја споделуваат добрата вест со нашите населби и заедници. Ние можеме да бидеме тие што ќе се залагаме за верата и ќе ја споделиме без двоумење.
Сето тоа можеме да му го направиме на Бога за слава.

Како можете да ги осветлите луѓето околу вас со вашата светлина денес?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *