February 22, 2024

Фотографот ја опиша непријатноста што ја доживеал на свадбата на еден пријател , поради што младенците останале без спомени од венчавката.

На социјалната мрежа „Редит “, каде луѓето ги прашуваат другите членови за мислење за прашањето за ситуација во која не се сигурни дека добро поминале, тој го објави своето признание и опиша што се случило на таа „венчавка од пеколот“.

Имено, тој напишал дека е фотограф за кучиња, а не фотограф, туку дека се согласил да ја фотографира свадбата на својот пријател за да му направи услуга. Сепак, поради тоа што го доживеал од младенците, решил да ги избрише сите фотографии, за да немаат спомени од венчавката!

„Се согласив да ја сликам свадбата на другарка ми, знаев дека буџетот им е тесен. Обично сликам животни, му реков дека немам големо искуство со такви работи, но тој инсистираше велејќи дека не му е грижа дали сликите беа совршени, а тој знаеше да се справи со камерата. Се договоривме да ми платат 250 долари“, напиша тој.

“Денот на венчавката започна со следење на невестата по стапките, каде и да отиде и да се спреми, отидов и јас. Се сликав. Потоа ја фотографирав самата церемонија, а за време на ручек и говори, дружење”, напишал младиот човек. .

„Почнав околу 11 часот наутро, а договор беше свршувачката да трае до 19.30. Послужија храна околу пет часот и прашав дали можам да направам 20-минутна пауза само за да јадам. Потоа дојде шокот. – Немаше место за мене ниту на ниедна маса, а младоженецот ми рече дека не дојдов овде да јадам, туку да сликам“, продолжи тој.

Во тој момент веќе сум прилично уморен, жешко ми е бидејќи просторот е неклиматизиран, ништо не пиев, затоа што донесов само две шишиња вода и одамна ги испразнив.Пијалоците во шанк се плаќаат , па му велам на младоженецот дека ќе направам пауза од 20 минути за да јадам и пијам што било.

„Тие 250 долари за толку часови работа се смешна сума, а јас веќе бев на работ да платам некому 250 долари, само да ме остави да седам пет минути и да пијам чаша ладна вода. Го прашав младоженецот дали дали сте сигурни дека така мислевте. „Тој рече да, а јас веднаш ги избришав сите фотографии пред него. Му реков дека повеќе не сум негов фотограф и отидов дома“, ја заврши својата исповед, пренесува News Hub.

„Каков пријател си“, „каков стругач“, „ти им ја заврши работата практично бесплатно и наместо да те третираат како важна личност, тие те третираа како ѓубре“ … Коментарите едноставно доаѓаат!

„Кога се оженив, сите вработени на настанот имаа место на масата, обезбедив храна и пијалок и време за одмор“, напиша еден човек.
Но, други велат дека не испаднало фер затоа што младоженецот му понудил избор – бесмислен, но сепак избор.

„Тој ти постави ултиматум, а ти донесе одлука. Јас поддржувам дека си замина од свадбата, но не мораше да ги избришеш сликите“, стои во еден од коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *