July 12, 2024

Пејачката Драгана Мирковиќ одамна се здоби со статус на регионална ѕвезда. Иако ужива голема популарност и живее како принцеза, таа не крие дека во својот замок во Виена пред се е мајка, сопруга, па дури и домаќинка.
За Гранд онлајн пејачката проговори за секојдневните обврски и животот во нејзините четири ѕида.

Бидејќи за голем концерт е потребна голема организација, таа не крие дека тоа и е најголемиот стрес.
Имаме многу повеќе стрес околу самата подготовка, отколку да излеземе на сцена и да пееме, тоа е најлесниот дел. Сè пред концертот е многу стресно – рече Драгана, па се сети како поединци уште во 2014 година и се налутија поради концертот.

Имав проблем кога организирав концерт во Арена бидејќи сите билети беа распродадени, а некои новинари се лутеа што не можам да им дадам билети, а јас навистина немав – искрена е таа. една од најприземните јавни личности од почетокот на нејзината кариера. меѓу славните личности од нашите простори.

Иако е на естрадата со децении, популарноста и славата не ја променија. Таа сè уште ги прави сите работи што ги научила од нејзините родители и не се двоуми да ги засука ракавите и да ги демонстрира своите кулинарски вештини во својот замок.

Јас сум совршена жена, сакам се да подготвувам. Сакам тестенини, но немам проблем да влезам во кујна и да готвам. Уживам во се што е својствено за секоја жена, бидејќи искрено штета е жената да не знае да приготвува храна, мислам дека би се срамела.

Не можам да кажам дека го правам сето тоа, или дека готвам секој ден, имам помош дома, но сакам да учествувам, особено кога се во прашање празниците, уживам во готвењето, почнувајќи од декорацијата… Сега дека сум добра домаќинка не знам, не би претерувала во тоа – рече Драгана и додаде:

Јас сум апсолутно нормален човек кој сака се што луѓето генерално им се допаѓа и кој прави се што прават луѓето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *