May 17, 2024

Немате можност секој ден да му помогнете на некој друг, а камоли да спасите нечиј живот . Но, ако го направите тоа, сигурно нема да зажалите што преземате нешто.
Тиктакерот и возач на Инстаграм, Џесика Хигс во својата сега вирална објава вели: „Ако видите нешто, кажете нешто

Возачот, вработен во компанија за испорака на намирници, му го спасил животот на постар маж пркосејќи му на протоколот и внимавајќи. Џесика Хигс забележала нешто алармантно кога влегла во куќата на мажот.Нарачката ја добила од својата ќерка која нарачувала намирници за нејзиниот татко.

Кога Хиг пристигна на адресата, се почувствува како нешто да не е во ред. Додека оставала намирници на тремот, според упатствата и протоколот на компанијата, постариот маж ја отворил вратата.

Вообичаено, кога возачите доставуваат нарачки, не смеат да влезат во домовите, треба да ги остават пратките, да ја фотографираат испораката и да си заминат, но Хигс се чувствуваше како да мора да остане.
Таа реши да им пркоси на правилата, велејќи во TikTok: „Нешто ми рече, не можеш да заминеш, треба да му помогнеш на овој човек“.

Кога излегол старецот, таа решила да му помогне и да внесе намирници во куќата, потпирајќи се на нејзината интуиција. Спротивно на правилата, Хигс забележала нешто алармантно кога влегла во куќата на мажот. Намирниците ги ставила каде што сакала, но кога било време за заминување, решила да и испрати порака на ќерката на мажот за тоа што забележала во куќата на старецот.

Хигс забележал дека му изгледа болно и мириса на гас додека била во куќата. Мирисот бил толку силен што и предизвикал вртоглавица. Таа тогаш решила да не ја затвора нарачката, иако ја завршила, бидејќи тоа ќе ја спречи повторно да ја испрати пораката до ќерката на мажот. Потоа ѝ испратила порака, велејќи:

Не е добро, болен е. Во куќата има шише со пропан и јас бев таму кратко време и ми се вртеше, сигурно има некаде истекување на гас.

Ќерката на мажот сериозно го сфатила предупредувањето. Жената рече дека ќе го испрати својот син да провери и го зголеми бакшишот од 15 на 100 долари. Набргу потоа го оценила со пет ѕвезди и оставила коментар во кој напишала дека дефинитивно имало протекување и дека Хигс ги спасил животите на нејзиниот татко и син.

Ова само покажува дека понекогаш само обрнувањето малку внимание и потпирањето на вашата интуиција може да направи огромна разлика во животите на другите. И како што вели Хигс, ако видите нешто, кажете нешто.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *