June 19, 2024

Правејќи ги овие пет работи, сопрузите несвесно ја уништуваат својата жена и на крајот бракот. Сите мажи треба да внимаваат на нив!

Не е лесно да се биде маж во денешно време. Од модерните мажи се очекува да бидат чувствителни, грижливи и да ги изразуваат своите чувства, а во исто време од нив се очекува да бидат силни, заштитнички и способни да поправат се што ќе се скрши.

Мажите не треба да бидат пречувствителни бидејќи нема да бидат доволно добри заштитници. Од друга страна, не треба да бидат премногу заштитнички бидејќи нема да бидат доволно чувствителни.

Како мажи, ние се стремиме да одржуваме рамнотежа помеѓу грижата и силата. И, бидејќи границата е многу тенка, неуспесите се вообичаени.
Понекогаш правиме работи кои ги уништуваат нашите жени и ни го убиваат бракот, а ова се пет такви работи.

Како маж, ваша должност е да заработувате за вашето семејство, без разлика дали вашата жена работи или не. Понекогаш тоа значи да работите прекувремено за вашите деца, а понекогаш тоа значи дека треба да го гризнете јазикот кога вашиот шеф е лош, бидејќи стабилноста на семејството зависи од вашата работа. Но, сето тоа се исплати кога ќе се вратите дома навечер и сите ќе ве поздрават со насмевка.

Песимизам, Уште од мали нозе ти кажуваат „стискај заби“, „не плачи како девојче“, прифаќај го фактот дека во животот се случуваат лоши работи. Ова понекогаш е добар совет, но вашата жена треба да биде оптимист. На вашата врска ќе и треба одмор од многу неуспеси, лоши чувства и здравствени проблеми. На твојата сопруга не и треба некој да ѝ каже да престане да плаче, туку треба рамо да плаче.

Негирање на физичко внимание Да, и мажите го прават тоа. Физичкото внимание не е само интимни односи . Тоа е и прегратки пред работа, држење на рацете на улица и интимно гушкање додека гледате филм на каучот. Ако ѝ го негирате сето тоа, тогаш и го ускратувате вниманието на кое таа напредува. Вниманието што го покажувате во спалната соба никогаш нема да може да ја замени физичката наклонетост што и ја покажувате надвор од брачниот кревет.

Ставање во позадина, Од стотиците жени што ги познавате и десетици од оние со кои сте се забавувале, вашата жена е таа што сте ја избрале до крајот на животот. Таа треба да знае дека сте ја избрале намерно. Секој пат кога ќе се дружите на вашиот мобилен телефон додека сте надвор со неа, и секогаш кога ќе доцните од работа без порака и известување, ѝ испраќате порака дека не ви е грижа. Таа сака да се грижите за неа, како и за првиот ден од вашиот брак.

Вашата работа е важна, но не заборавајте за кого работите. Запомнете дека ништо на вашиот мобилен телефон не е поважно од луѓето околу вас.

Не зборувајте на нејзиниот јазик, Жените треба да знаат дека се сакани и дека сте благодарни што ја имате. Вообичаено е мислењето дека љубовта ја покажувате така што одите на работа секој ден и носите плата, затоа не се трудете да правите повеќе од тоа (освен на Денот на вљубените).

Но, нејзе ѝ треба повеќе од тоа за да ја почувствува твојата љубов и треба да и покажеш дека ќе направиш се за неа. Затоа, одвојте малку повеќе време и направете нешто посебно за неа. Испратете ѝ порака во текот на денот или донесете и цвеќе после работа. Ќе бидете изненадени од реакциите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *