June 23, 2024

Се верува дека соништата се поврзани со реалноста, а симболите во нив одразуваат како се чувствувате во тој момент, што ве оптоварува и загрижува, што мислите, што се обидувате да скриете… Кога подобро ги разбираме нашите соништа, можеме подобро да разбереме што се случува во нашите животи.

Паѓање, Чувството на паѓање може да значи една од двете работи: или не го контролирате вашиот живот и врските , или ослободувате нешто што ве притискало.

Заљубување,Ако сонувате дека сте заљубени во некоја личност, тоа значи дека често размислувате за него и дека ви предизвикува силни чувства. Ако сонувавте за мината љубов, тогаш во реалноста сè уште ја сакате личноста исто како порано.

Ако сонувате дека некој ве брка, бега, тоа значи дека сте под стрес поради вашите обврски или обврски од кои би сакале да избегате. Тоа може да значи и дека сте занемариле нешто важно во животот, па време е конечно да му обрнете внимание.

Голоtија Ако сте голi во сон пред многу луѓе, тоа значи дека се срамите или се плашите од изложување од која било причина. Друго значење на таков сон е ранливоста, односно моментот кога чувствувате прекумерна чувствителност или слабост.

Возење автомобил,Возењето автомобил го симболизира вашиот живот. Начинот на кој возите автомобил во сон ви кажува како живеете. Внимателен и бавен или ризичен и непромислен? Го знаеш патот или си изгубен? Дали патот е рамен или нерамен? Ве плаши патот или сте опуштени? Вашето возачко искуство од соништата може точно да ги пренесе вашите чувства за реалниот живот.

Водење љубов, водењето љубов ја прикажува вашата ментална состојба. Дали сте разочарани или среќни? Сонувањето за интимни односи може да значи и дека сакате одреден вид на интимност или едноставно потреба на телото за сеkсуално ослободување.

Бебе Заспаните бебиња покажуваат дека се чувствувате ранливи или имате силна потреба да бидете сакани. Тие можат да бидат и симбол на нови почетоци.

Пајаци, Ако видите пајак во сон, тогаш ја чувствувате вашата моќ или потреба за моќ. На прагот сте на некакво достигнување. Гледањето мртов пајак во сон значи дека сте надминале нешто што ве исплашило.

Одложување, Ако сонувате дека доцните, тоа значи дека сте премногу зафатени или не можете да се справите со емоциите. Исто така, таков сон може да значи дека давате многу ветувања кои не можете да ги исполните и тоа ве загрижува. Друга интерпретација на доцнењето во сон е да почувствувате дека животот ви поминува и го допирате местото.

Храна, Сонот во кој сте опкружени со храна или јадете голема количина храна укажува на богатство. Храната е знак за успех и иден просперитет.

Плачење,Солзите во сон укажуваат на тоа дека жалите за нешто во вашиот живот и дека треба да научите како да го надминете тоа. Плачењето може да значи и да држите сè за себе и да не ги изразувате своите чувства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *