June 25, 2024

Се чини дека на животните навистина им се допаѓа невиноста и нераспадливоста на детето. Девојчето сакаше да го прегрне големиот коњ, а неговата реакција ја натера мајка и да ја земе камерата и да го овековечи овој момент.

Понекогаш е тешко да се разбере нивната личност и темперамент. Затоа, зоолозите и другите експерти посочуваат дека на животните треба полека да им се пристапува без нагли движења и допири, што го прават повеќето луѓе.

Но, оваа снимка покажува дека секое правило има исклучок. Забележете како поголемите животни (некои големи раси на кучиња) и децата многу добро се согласуваат. Се чини дека на животните навистина им се допаѓа невиноста и нераспадливоста на детето.

Девојката веднаш се поврза со коњот. Можеби работата е во тоа што животните чувствуваат дека децата се само љубопитни и немаат лоши намери. Ова мало девојче, на пример, веднаш се поврза со убав бел коњ кој се продаваше во коњичкиот клуб во Тексас.

Навистина е прекрасно да се гледа Лили Реј како го опсипува коњот со прегратки и нежни допири. Она што беше уште послатко е начинот на кој коњот и одговори на нејзината љубов допирајќи ја со носот.

Љубовта на оваа девојка кон коњите (а можеби и другите животни) јасно се гледа на искрениот начин на кој таа го опсипува коњот со внимание и љубов.

Мајката на девојчето снимила што се случува, нивната посебна поврзаност се гледа во начинот на кој нејзината рака совршено го допира коњот во кој ужива и и дозволува да го гали. Она што е посебно е тоа што се чини дека таа искрено сакаше да поминува време со овој коњ, а не само да го гали како многумина.

Замислете колку би било прекрасно кога би можеле да бидеме сведоци на тој прекрасен момент. Уживањето може да се слушне во гласот на мајката на малото девојче која ја снимила таа средба.

Толку многу позитивни и убави нешта можат да се случат во домовите, природата и насекаде околу нас, ако само можеме да ги видиме сите животни низ очите на ова мало девојче. Претпоставуваме дека Лили Реј ќе побара од родителите да и го купат тој коњ за да може да има нов пријател.

Му дадов смоква и не ми ги изеде прстите. Среќата на нејзиното лице и во гласот покажува колку е убаво да се биде љубезен кон животните.

Од нежните допири, прегратки и бакнежи кои ова мало девојче му ги подари на коњот, нејзината љубов може да послужи како инспирација за сите нас да најдеме радост во малите нешта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *