May 17, 2024

Секоја година баба и дедо се сликаа во дворот пред нивната куќа.

Ова се сосема обични фотографии од стара брачна двојка, на кои тие се секогаш на истото место, стојат еден до друг – на патеката што води низ дворот до вратата од нивниот дом.

Сепак, минималните промени во нивната облека, и нешто поголемите промени во изгледот на дворот, сведочат за промената на годишните времиња и незапирливиот тек на времето.

На некои фотографии земјата е целосно гола, а на некои шарени цвеќиња цветаат околу бабите и дедовците:

Претпоследната слика во оваа прекрасна серија носи нешто погрди временски услови – се чини дека е дождлив есенски ден:

А на последната слика повторно гледаме гола земја, што сведочи дека е рана пролет, но веќе не гледаме убава баба.

Ова се слики кои треба да ве инспирираат да го живеете секој ден како да е последен, затоа што времето дефинитивно ќе помине, а ние ќе поминеме со него, па правете многу брчки и фотографии. Искористете ја секоја прилика и не останувајте никому должни!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *