May 17, 2024

Не е потребно многу труд за мачките да ги освојат срцата на луѓето и да станат вирални на Интернет.
Денес има многу видеа или слики од домашни миленици низ мрежата.

Сепак, некои животни на крајот се издвојуваат поради нивните уникатни карактеристики и необичен изглед, како и креативноста и грижата на нивните сопственици.

Ова е случај со мачка Мејн Кун по име Кефир, која живее со нејзината сопственичка Јулија Минина во Стари Оскол во Русија. Не требаше премногу време за мачката да се истакне поради нејзината огромна големина и интернетот да полуди по неа.

Сопственикот за странските медиуми изјавил дека Кефир сега има една година и 9 месеци и тежи околу 12,5 килограми. Иако мачката е веќе голема, Јулија очекува таа да порасне уште малку. „Нормално е Мејн Кун да продолжи да расте додека не наполни 3 години.

„Смешно е како другите реагираат кога ќе видат мачка бидејќи е огромна. Многу луѓе првично мислат дека тоа е куче“, вели Џулија.

Таа го купила кефир – именуван по пијалокот, како мало маче од одгледувачницата, откако се заљубила во неговото снежно бело крзно. Не му давале сува храна за мачки, туку само месо и природна храна.

Не можев ни да помислам дека едно обично бебе може да стане толку големо. Тој не само што пораснал по изглед, туку е и многу паметен и секогаш се однесува соодветно.

Кога ќе дојдат странци во куќата, сите прво ја мешаат со кучето. Но, кога во куќата доаѓаат пријатели и познаници, целото внимание е на него и им дозволува да го галат. Кефир е супер-паметна мачка. Чудно е, но тој го чувствува општото расположение во куќата. Кефир не мјаука, не вреска и не уништува мебел. Навистина совршена мачка. таа рече

Јулија додава има уште една навика: сака да се качува на мене навечер и да спие. Кога беше маче, тоа не ми беше проблем. Но, сега стана големо и тешко, па ми е малку потешко да спијам така.

За оние кои се сомневаат дали се работи за вистински фотографии од мачка, Јулија уверува дека не користела фотошоп, а коментарите под фотографиите и видеата на мачката се полни со восхит и љубов кон големата крзнена топка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *