May 11, 2024

Девојчето, идентификувано како Ким Ју-ае, се појави на сцената за време на прославата на Националниот ден на Северна Кореја претходно овој месец.
Според Дејли Мејл, таа извела песна со уште неколку деца за Ким Џонг-ун и неговата сопруга и нејзина мајка, Ри Сол-ју.

Очигледно е дека камерата била фокусирана исклучиво на тоа девојче. Се издвојува и нејзиниот изглед – имено, таа беше единствената со пуштена коса и единствената која носеше бели чорапи.

Нешто друго е интересно – Ри Сол-ју нежно ѝ ја стави раката на грбот на девојчето, исто така можете да ја видите како разговара со неа, прекинувајќи ја дури кога сакаше да го тргне другото девојче од патот на нејзиниот сопруг.

Покрај тоа, таа беше многу посмирена кога другите деца се собраа околу Ким Џонг-ун, дури и го фати за рака едно мало девојче за да ја спречи премногу да се зближи со големиот лидер – напиша на блог аналитичар под псевдонимот Самхеро.

Други, исто така, забележале дека споменатото девојче настапило само еднаш – и тоа кога бил присутен севернокорејскиот лидер – следниот ден таа не била на прославата, а не бил ниту Ким Џонг-ун.

Мајкл Маден, експерт за севернокорејската елита, вели дека ќерката на Ким е на слична возраст со девојчето што го споменуваат неговите кинески колеги.

Таа има околу десет години. Да се ​​потсетиме и како сопругата Ри Сол-жу неколку пати се појавуваше на државната телевизија во улога на пејачка, понекогаш и како солист на концерти, пред да биде идентификувана како дел од семејството на Ким во јули 2012 година – рече тој и предупреди дека таквото изложување на неговата ќерка за јавноста може да претставува огромен ризик за севернокорејскиот лидер.

Кога Ким Џонг-ун беше дете и тинејџер, тој беше држен настрана од сите. Дури и севернокорејската елита не можеше да комуницира со него без одобрение на неговиот татко. Секогаш постои голем страв од киднапирање или повреда на децата за да се добие моќ над лидерот. Тоа се однесуваше на Ким Џонг-ун кога растеше, а многу лесно можеше да важи и за неговите сопствени деца – изјавил Мајкл Маден.

Се претпоставува дека Ким Џонг-ун има три деца, две ќерки и еден син. Постоењето на девојчето Ким Ју-ае го потврди и познатиот поранешен кошаркар Денис Родман, кој го посетил севернокорејскиот лидер во 2013 година, но за останатите деца нема проверени информации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *