April 15, 2024

Како на едноставен, брз и пред се евтин начин да се ослободите од непријатните мириси од тоалетот? Доволно е чкорче Запалете го и фрлете го во тоалетната школка. Ова е многу едноставен трик кој сигурно отсега ќе го користите почесто

Нема да изненадиме никого ако кажеме дека тоалетот е едно од највалканите места во станот. Тој е дом на многу опасни бактерии, вируси и габи, вклучувајќи ја и многу опасната E. coli (позната и како бактерии на дебелото црево), која е дел од бактериската флора на дебелото црево. Меѓутоа, кога ќе го напушти човечкото тело, а потоа повторно ќе влезе во него, може да биде многу сериозна закана за здравјето, па дури и за животот.

Затоа е толку важно редовното и темелно чистење и дезинфекција на тоалетите . И не мора да користите скапи хемикалии. Постојат многу поедноставни и поевтини начини да го направите ова.

На пример, лукот ќе помогне. Благодарение на содржината на алицин, може успешно да се користи за дезинфекција на тоалетот, доволно е само едно чешне! Овој природен метод штити од развој на бактерии и габи.

Традиционалниот водороден пероксид исто така ќе биде совршен за дезинфекција на тоалети. Како да го дезинфицирам тоалетот со него? Ништо полесно. Доволно е да истурите водород пероксид во распрскувачот и темелно да го испрскате тоалетот внатре и надвор. По околу 20 минути, исплакнете со вода и избришете ја даската со сува крпа.

Наместо да купувате скапи и хемиски освежувачи за тоалет, овде можете да користите многу поевтин и помалку инвазивен метод.

Доволно е чкорче! Запалете го, па … фрлете го во тоалетот и спуштете ја даската. Сулфурот содржан во него, кој ќе се шири низ тоалетот, брзо ќе ги убие бактериите одговорни за мирисите. Овој трик е доволен да се применува од време на време (по можност еднаш неделно). Благодарение на тоа, лесно можете да се ослободите од непријатните мириси од тоалетот.

Мразам да го чистам тоалетот. Две чинии (околу 25 грама) сок од лимон оставени во тоалетот девет часа ќе ја решат целата работа. Најтешкиот дел од процесот е да се погрижите луѓето да не ја користат шолјата во тие девет часа.

Сакав да користам средство за чистење, но ова е поевтино – напишала Лорен во својата објава и со тие зборови споделила фотографии од големата трансформација.

Лимунтус секојдневно го користам за чистење на тоалети, но одлично е затоа што нема хемикалии, па дури и децата можат да чистат со него – коментира една мајка.

Лимонската киселина е најдобра! Одлично за тоалети – се согласи еден корисник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *