June 25, 2024

Во случај да не можете да стигнете до стоматолог, ви носиме рецепт за домашен лек кој сигурно ќе ви помогне.
Забоболката често предизвикува големи проблеми, а во случај на силна болка се препорачува да се оди на стоматолог.

Меѓутоа, во случај да не можете да стигнете до стоматолог, ви носиме рецепт за домашен лек кој дефинитивно ќе ви помогне.

1/2 лажичка каранфилче во прав; 1/2 лажичка кокосово масло;
Каранфилче во прав содржи еугенол – хемиско соединение кое ја ублажува болката. Кокосовото масло има антимикробни својства.

Подготовка и употреба: Во стаклен сад измешајте ги овие две состојки и направете паста. Користете четка за заби за да ја нанесете пастата на заболениот заб. Повторете ја оваа постапка 3 пати на ден и болката ќе исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *