May 17, 2024

Таткото планирал специјална песна што ја испеал на свадбата на неговата ќерка. Ги расплака сите гости и свештеници.
Без разлика колку години имаат некои жени, тие секогаш остануваат „малечки девојчиња на тато“. И татковците многу често го споделуваат тоа чувство. Без разлика на возраста, ќерката секогаш ќе му биде „бебе“ за неговиот татко.

Еден татко планирал посебна песна за својата ќерка на денот на нејзината венчавка. Сè беше толку убаво што во црквата немаше суво око.

Многу парови се обидуваат да ги направат своите венчавки посебни, од разни танци, до изненадувања или убави хорови – навистина е забавно да се гледа што мислат сите луѓе.

Овој татко решил да ја направи свадбата на својата ќерка посебна во моментот кога ја одвел до олтарот.

Тој не само што е прекрасен татко, туку е и фантастичен пејач со глас кој допира до срцето. Тој решил да и пее посебна серенада на својата ќерка додека ја водел до олтарот.

Гостите во клупите гледаа како таткото ја води својата ќерка кон олтарот. Ја фати за рака, ја погледна со љубов во очи и ја испеа песната „Walk With You“ на Едвин Мекејн.

Ако никогаш не сте слушнале за оваа песна, само читањето на зборовите ќе ве расплаче. Таткото пееше:

„Ќе одам напред со тебе. Ќе ми ја пуштиш раката за да кажеш да. И тој откри колку животот може да биде благословен – знам затоа што некој те предаде на мене пред сите тие години“.

Ова е сосема соодветна песна бидејќи пејачот ја напиша исклучиво за ќерката на неговиот пријател кога таа се омажи. Во тој момент го очекуваше и раѓањето на својата ќерка.

Тој опиша колку е емотивно да се напише таа песна и како сето тоа се соединило:

„Беше толку тешко да се пее таа песна цела година откако почнав да ја изведувам – тоа е толку тешка песна. И таа е убава. Навистина трогателно“.

На приложената снимка таткото пеел цело време додека оделе до олтарот. Гостите немо гледаа и плачеа од среќа. Сè беше толку трогателно што свештеникот избриша неколку солзи. Невестата се обидела да остане со суви очи, но едвај се воздржала да не плаче.

Таткото продолжи: „Не можам а да не помислам дека јас сум тој што има среќа – ти си мојата мала ќерка, а сега добив син.
Свадбата треба да биде незаборавен ден за младенците. Но, овој татко навистина ја подигна границата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *