May 16, 2024

Полицаецот почнал да ја пее својата омилена божиќна класика „О, света ноќ“. Тој тогаш не беше свесен што ќе предизвика.

Полицијата барем еднаш не изненади. Понекогаш тие даваа подароци наместо казни и им помагаа на сиромашните деца да добијат подароци за Божиќ на своите најблиски.

Но работата на еден полицаец навистина го фасцинираше Интернетот. Не знаеше дека станал толку популарен.

Беше обичен ден на патрола во Портланд, Мејн. Полицаецот Џереми Тарнер почна да пее. Околу него паѓаше снег, одразувајќи ја светлината на божиќните светла.

Изгледаше како совршено место за пеење Божиќни песни. Немаше поим дека ќе предизвика таква сцена.

Во интервју за телевизиската станица, Тарнер сподели дека само шетал и ја пеел песната „Oh Holy Night“ кога околу него почнала да се создава толпа. Наместо да престане да пее и да продолжи да патролира, полицаецот Тарнер пеел уште погласно.

Тогаш луѓето почнаа да ги вадат своите мобилни телефони и да го снимаат неговиот настап. Иако бил шокиран што луѓето биле толку заинтересирани за неговото пеење, тој бил уште повеќе изненаден кога снимката од неговото пеење станала популарна низ светот.

Иако Тарнер е малку срамежлив кога луѓето го фалат неговиот глас, неговиот шеф Мајкл Сошук рече дека тоа е совршен начин да се хуманизираат полицајците. Во ова време кога граѓаните се многу нервозни поради полицијата, Сошук рече дека е прекрасно да се види полицаец кој ја покажува својата нежна страна и љубов кон празниците.

Гласот на полицаецот Тарнер можеби ги изненади цивилите, но неговите колеги воопшто не беа изненадени. Неговиот убав глас е многу добро познат во станицата и дури беше поканет да ја пее химната за време на церемонијата на дипломирање во Полициската академија.

Уживајте во неговата изведба. Се надеваме дека ќе има уште една можност да го слушнеме неговиот прекрасен глас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *