July 18, 2024

Универзумот слуша сè. И ако нешто често повторувате, таа ќе направи како што ќе побарате…
Универзумот му дава шанса на секој човек да биде среќен . Другата работа е што човекот прави сè сам за да не се чувствува среќен: се плаши, се крие, не верува во сопствената сила итн.

Познат е еден од најголемите уништувачи на среќата – човек живее во неговата мала кутија од која не сака да излезе. Сонува за среќа, зборува за среќа, но носот секогаш му е во стари проблеми, мисли и искуства.

Сепак, среќата е исплашена од неискреноста на една личност. Кога човекот е вечен негативец. Ништо не може да го изненади, ништо не може да го инспирира, тој веќе знае сè, „нема ништо од тоа“, сè е однапред изгубено …

Покрај сето ова, постојат две фрази кои се магнети за несреќа: ФРАЗА 1: Не можам да го сторам тоа! Нашите мисли формираат став кон светот. Сè што кажуваме во нашата глава, Универзумот слуша и исполнува. Тоа што се саботираш не е проблем на Универзумот, туку на тебе.

На пример, зборот „никогаш“ е многу лош збор и воопшто не треба да го користите во речникот. Ако не можете да ја замените оваа фраза со ништо друго, објаснете за што зборувате и во кој момент: причини, гледна точка итн.

Не можам да кажам дека е фраза која целосно ги убива сите можни позитивни исходи на настаните. На крајот на краиштата, таквата фраза се изговара јасно, со цврста одлука за тоа што ќе се случи на крајот на краиштата.

Универзумот ја гледа вашата смиреност и смирение, ви го дава тоа што го барате, мирно оди да прави други работи, а вие останувате сами со вашата мака. Зошто да се жалите? Дали има решение? Постои! Најдете го!

ФРАЗА 2: Не ни знам сам! Зборуваш со возрасен, го гледаш во очи, гледаш адекватен, нормален човек, а тој ти вели: „Јас самиот не знам“. Ха! Кој знае тогаш? Кого да прашам? Кој е одговорен за твојата судбина, другар?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *