July 21, 2024

Во 2006 година, стоматологот Фелипе Роси ја основа непрофитната организација „За насмевка“ со која патува низ светот и со своите колеги им поправа заби на сиромашните луѓе.

Нашето време, како и сите претходни, е полно со убави зборови, додека истото не може да се каже за дела.

Дека меѓусебната почит и почит на секој човек, особено на оние кои се на работ на општеството, најдобро се изразува со конкретни дела на љубов, а не со грандиозни зборови, покажува пофалниот пример на стоматолог кој враќа (убава) насмевка на лицето. .

Освен што ја враќа насмевката на лицата на оние на кои им е потребна, Фелипе Роси им носи радост и на животите на сите оние кои го следат на Инстаграм бидејќи редовно објавува фотографии од пациенти пред и по неговите интервенции.

Во 2006 година, Фелипе ја основа непрофитната организација „За насмевка“ со која патува низ светот и со своите колеги им ги поправа забите на сиромашните луѓе.

Сакаме да им дадеме на луѓето нов почеток во животот, да се чувствуваат самоуверено, да не се срамат да се смеат – вели стоматологот.

Покрај Бразил, тој и неговите колеги несебично им помагаат на сиромашните заедници во Кенија и Мозамбик.

Погледнете дел од трансформациите што ги направи:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *