July 18, 2024

Не заборавајте да го спомнете името на Пресвета Богородица пред да си легнете

Милоста Божја е неизмерно голема, нема крај, но замислете кога ќе ја дадете таа голема милост на Богородица во вашето срце !

Многу маки Превземено од нас, тоа е само животот – Богородица гледа маки на нејзиниот син со најголема болка што еден мајка може да се доживее.

Богородица знае што е неправда , знае како боли, секогаш е тука заштити праведниците и да го моли нејзиниот Син да му даде милост на секој што страда на правда.

Не заборавајте да го спомнете името на Пресвета Богородица пред спиење ! Не заборавајте да ја прочитате познатата молитва на Богородица.

И кога ќе се најдете во неволја , неправда или депресивни од некои настани во вашиот живот, прочитајте ја оваа молитва:

„ Преподобна моја царица , Моја Пресвета Надеж, засолниште на сиромашните, заштитничка на патниците, помошник на оние во беда и заштита на оние што злоставуваат . Види ја мојата неволја, види го моето страдање. Од сите страни сум опкружен со искушенија и нема кој да ме брани, Ти ми помагаш само затоа што сум немоќен, храни ме како туѓинец, упати ме како туѓинец, исцели ме и спаси ме како безнадежен.

Немам друга помош или заштита, никаква утеха освен Тебе , Мајко на сите неволни и оптоварени. Затоа, погледни ме, грешник и угнетениот, покри ме со твојот Пресвет превез за да се избавам од злата што ме опкружија и секогаш ќе го славам Твоето славно име. Амин !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *