July 12, 2024

08, March, 2016, Belgrade - Koncert Sase Matica u Kombank areni. Sasa Matic. Photo: Antonio Ahel sasa matic, koncert, bina, muzika, kombank arena, muzicki spektakl, publika, fanovi, rasveta

На пејачот пред настапот за Нова година му се случија бројни здравствени проблеми, а тој сега зборува за тоа во една емисија

Во една емисија гостуваше Саша Матиќ и во таа прилика откри дека пред новогодишниот настап имал ситни здравствени проблеми, но како вистински професионалец го претставил целиот настап.

Новата година помина одлично, дојдов во Белград од Херцеговина околу два и пол попладне … Полумртов човек дојде дома, добив температура. Дојде дома мојот пријател д-р Ѓорѓе Филиповиќ, ме лекуваше со сите можни коктели и лекови.

Околу 11 и пол, кога дојдов во Хајат, мојот менаџер Марко Максимовиќ ме праша: „Сашко, можеш ли?“. Не знам што да му кажам, не можам и не можам. Знам дека морам, гледам дека не можам, тогаш беше сериозна паника во тој момент – и Саша ја започна приказната.

Кога почна концертот , првата песна беше така и така, втората ја пееше публиката, третата беше придружена со вокал, јас шверцував. Во четвртата песна си велам, види, сега си или полковник или си починат. Или ќе се тргнеш од сцената или ќе треба да се скршиш во даден момент за да стапнеш, со полн гас. На крајот, концертот траеше четири часа, од 23 до 3 часот по полноќ – изјави Саша во емисијата.

Додека во емисијата во живо гостуваше Саша Матиќ, во програмата се приклучи и сплитската пејачка Јелена Розга со која Матиќ има дует „Јас и ти“, кој ја изненади пејачката.

и во таа прилика откри како дошло до соработката со Јелена Розга, а ја допрел и својата ќерка.
Долги години сме пријатели, долги години бараме песна. Јас и реков „Кога ќе дојде добра песна, тогаш снимаме“, до тогаш ништо нема да снимаме. Веднаш ми рече „О, Саша, плачев“ – изјавила пејачката.

За Нова година си посакав да го свирам тој концерт, здравје за моето семејство и ќерка ми да може да се запише на факултетот што го сака – заврши тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *