May 16, 2024

Затоа ги замолила корисниците на социјалните мрежи да ја советуваат и ги прашала кој греши. Корисниците на Редит побрзаа да ја уверат дека не е груба и дека нејзиното момче е виновен што не и кажал.

Една девојка откри како нејзиното момче се срами од количината на храна што ја изеде овој Божиќ.
Имено, како што пишува Мирор, таа објаснила дека како мала мајка и ја учела дека секогаш кога ќе ја поканат на гости треба да ја јаде сета храна што и ја приготвуваат бидејќи во спротивно би била безобразна.

Ова е правило кое го следела додека растела, па кога нејзиното момче рекол дека му е „непријатно“ колку храна јадела во куќата на неговите родители овој Божиќ, таа останала запрепастена.

“Моето 7-месечно момче ме покани на неговата семејна Божиќна вечера. Ги запознав неговите родители, но тоа не беше премногу формално. Како и да е, стигнавме до храната и бев прилично гладна и сè изгледаше навистина неверојатно.

Изела сè од чинијата и била прилично сита, но кога мајка му ја прашала дали сака уште една порција, таа прифатила и ставила уште малку храна. Иако момчето изгледаше чудно, таа тогаш не размислуваше за тоа. И откако уживаа во парче чизкејк и пиеја кафе со размена на смешни приказни, тие си заминаа.

“На крајот на краиштата, искрено бев многу среќна. Бев загрижена за вечерата и за средбата со неговите родители, но мислев дека сè помина добро. Ги оставивме неговите родители во посебни автомобили”, објаснила таа.

Но, кога се вратиле во нејзината куќа, тој бил бесен.Ја нападнал дека нема манири и дека никогаш не ја видел да јаде толку колку што јадела во куќата на неговите родители и дека му е непријатно. По долг разговор дознала дека во неговата култура, кога јадеш многу во нечија куќа, покажуваш непочитување затоа што никогаш не треба да одиш дома со празен стомак.

Тој рече дека тоа го прави лицето да изгледа очајно. „Му реков дека мајка му ми рече да ставам повеќе храна, а тој рече дека тоа е направено за да биде добра домаќинка, но гостинот никогаш не треба да ја прифати таа понуда. Тој рече дека би било во ред ако одбијам десерт, но затоа што не Изгледајте „дебело““.

Кога таа се обидела да го објасни своето размислување, тој се нападнал и рекол дека лаже. Жената рекла дека се чувствува ужасно и дека доколку претходно и беше кажано за овој обичај, немаше да јаде толку многу.

Затоа ги замолила корисниците на социјалните мрежи да ја советуваат и ги прашала кој греши. Корисниците на Редит побрзаа да ја уверат дека не е груба и дека нејзиното момче е виновен што не и кажал.

„Тоа може да се случи. Не сте знаеле за овие културни правила. Мразам да го кажам ова, но раскини со него. Само се обидувавте да бидете љубезни и да уживате во храната“, напиша еден корисник, додека еден корисник се согласи, „Тој ја користи својата култура како изговор, но потоа не го почитува она што таа го научила додека растела и мислел дека тоа е правилен бонтон.
Навистина требаше да и каже однапред бидејќи е чудно да се претпостави дека автоматски ќе знае колку да јаде“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *